+421 944 738 100

Jednoduché tipy pre žiarivú pleť

Máme pre vás niekoľko tipov na krásnu zdravú pleť. Všetky tieto rady sú 100% prírodné, ľahko dostupné a okrem krásnej žiarivej pleti vám prinesú aj zdravý životný štýl. Sú perfektné pre všetky druhy pleti.

Ako dosiahnuť žiarivú a zdravú pleť? Ako získať závideniahodnú hebkú pokožku? To sú otázky, na ktoré sa často pýtate dermatológov alebo si odpovede na ne hľadáte na internete. Tieto otázky si samozrejme zaslúžia uspokojivé odpovede. Čistá a žiarivá pleť je snom každého človeka. Pokožku môžeme rozdeliť do niekoľkých základných druhov a každý z nich sa spája s inými problémami. Suchá pleť môže svrbieť a treba ju výdatne hydratovať. Mastná pleť má sklon k vyrážkam a čiernym bodkám a často sa leskne. Verte alebo nie, no existujú aj ľudia s darom normálnej pokožky. A potom sú tu jedinci, ktorí sa potýkajú s problémami mastnej aj suchej pokožky na jednom mieste, pretože  majú zmiešanú pleť.

Prirodzene čistá a žiarivá pleť

Každý druh pleti z času na čas potrápi nejaký problém. Kde je vôľa, tam je cesta. Preto zmena musí prísť v prvom rade zvnútra. Ak si osvojíte dennú rutinu starostlivosti o svoju pleť, veľmi skoro začnete zbierať ovocie zo stromu svojho snaženia. Vaša pleť bude vyzerať zdravo a žiarivo napriek tomu, že roky budú pribúdať. Máme pre vás niekoľko tipov na krásnu zdravú pleť. Všetky tieto rady sú 100% prírodné, ľahko dostupné a okrem krásnej žiarivej pleti vám prinesú aj zdravý životný štýl. Sú perfektné pre všetky druhy pleti.

Výživná strava bohatá na vlákninu

Ako to už býva všetko zdravé začína správnou výživou. Zažívacie problémy sa často odrážajú na našej pleti. Vyvážená strava je preto kľúčom ku zdravej pokožke. Dopriať si správne množstvo mikro-nutrientov a vitamínov je základ. Aby ste dosiahli zdravú a žiarivú pleť je potrebné si starostlivo vyberať prírodné zdroje bielkovín ako sú ryby, orechy, biele mäso. Správne druhy obilovín ako je pohánka, hnedá ryža a špaldová pšenica. Mimoriadne dôležitá pre pleť je zelenina, ktorú by ste mali konzumovať ako prílohu ku každému jedlu. Vyhýbajte sa najmä spracovaným a predpripraveným potravinám.

Pitie vody

Ako iste viete pitie vody prináša mnohé zdravotné benefity. Voda čistí telo, vyplavuje toxíny a nečistoty. Hydratuje a odstraňuje nahromadené tuky z organizmu. Voda tvorí až 15% našej pokožky. Dva litre vody denne zabezpečia vašej pleti jas, ktorý si všimnete už po menej ako týždni pravidelného pitia. Navyše voda naštartuje aj váš imunitný systém.

Vyhýbajte sa slnku

Slnko je skvelým zdrojom vitamínu D, ktorý je dôležitý pre celkové zdravie organizmu. Ranné slnko medzi úsvitom a desiatou hodinou rannou je pre pleť mimoriadne výživné. Základom zdravej pleti bez poškodení je však vyhýbanie sa poludňajšiemu slnku. Na obed je UV žiarenie veľmi silné a môže nielen poškodiť povrch pokožky ale dokonca viesť k rakovine kože. Vyhýbajte sa slnku medzi desiatou ráno a treťou hodinou poobede. Pokiaľ sa dá noste ľahké oblečenie, ktoré zakrýva väčšinu vašej pokožky. Vždy keď ste na slnku používajte opaľovací krém so SPF vyšším ako 30.

Hydratácia pokožky

Dôležitou súčasťou dennodennej starostlivosti o pokožku je hydratácia. Pleť si umývajte maximálne 2x do dňa. Častejšie umývanie môže viesť k vysušovaniu pokožky. Oleje, ktoré vaša pokožka tvorí sú pre ňu prirodzené a zabezpečujú jej krásu a starostlivosť. Netreba ich preto nadmerne odstraňovať. Na zmytie mydla používajte skôr chladnejšiu vodu. Teplá voda totižto rozťahuje póry a takto sa do nich môžu dostať baktérie a nečistoty. Studená voda póry uzavrie a zabráni nečistotám, aby sa dostali dnu. Pokožku umývajte krúživými pohybmi, ktoré ju premasírujú. Ak používate žinku, netlačte príliš, aby ste si nespôsobili podráždenie.

Nevytláčajte si vyrážky

Správna starostlivosť o pupienky a vyrážky je veľmi dôležitá v snahe o dosiahnutie krásnej a zdravej pleti. Všetci poznáme ten pocit keď sa nám na tvári z ničoho nič objaví vyrážka. Nutkanie vytlačiť si ho je takmer neodolateľné. Vytláčanie celú situáciu v skutočnosti zhorší. Keď si vytlačíte pupienok jednými výsledkami budú jazva, začervenanie a zápal. Infekcia sa roznesie ešte hlbšie do pokožky a spôsobí ešte viac vyrážok. Vyliečiť takúto infekciu trvá omnoho dlhšie ako vyliečiť samotnú vyrážku. Vyrážka sa na pokožke prejavuje tri alebo štyri dni, ale jazva po vytlačení zostáva na celý život. Najlepšie je nechať hĺbkové čistenie pleti iba na profesionálov.

Píling

Dobré rady pre dosiahnutie krásnej pleti sa často zameriavajú hlavne na čistenie, tonizáciu a zvlhčovanie pleti. Zabúda sa pri tom zdôrazniť potreba odstraňovať z pleti odumreté bunky, teda píling. Každá pleť je iná a môže sa stať, že pri extrémne citlivej pleti sa niektoré druhy pílingu vyslovene neodporúčajú. Je preto dobré poradiť sa s kozmetičkou aký druh pílingu a ako často je vhodný pre váš druh pleti. Vo všeobecnosti platí, že prírodnými produktami málokedy niečo pokazíte. Viete, že výborné pílingové produkty sa nachádzajú napríklad aj vo vašej kuchyni? Napríklad také ovsené vločky, pomarančová kôra či morská soľ. Pravidelný píling totiž uľahčuje pleti vstrebávanie výživných látok z krémov a sér.

Používajte tonikum

Viete čo presne je tonikum a ako sa používa? Správne by sa malo používať hneď po vyčistení pleti prírodným mydlom, aby vyrovnalo  pH pleti. Zdravé tonikum dodáva pokožke antioxidanty, mastné kyseliny, ceramidy a glycerín. Poskytuje jej hladší, mladší a svieži vzhľad. Tonikum je dôležitou súčasťou starostlivosti o pleť, pretože zabezpečuje hĺbkové čistenie pórov, uzatváranie rozšírených pórov a pritom pleti dodáva hladký a bezchybný vzhľad. Pravidelné používanie pleťového tonika pomáha riešiť problémy s akné. Toniká majú takisto hydratačné vlastnosti, keďže viažu vlhkosť na pokožku a zabraňujú jej vysušeniu. Jedným z najlepších čisto prírodných toník je biely ocot v rovnakom pomere zmiešaný s vodou. Veľmi dobré výsledky dosiahnete aj používaním ružovej vody.

Pred spaním sa odlíčte

Používanie make-upu je dennou rutinou nejednej ženy. Snáď každá presne vie ako farbičkami vyzdvihnúť tú časť tváre, na ktorú je hrdá a zároveň nenápadne zamaskovať nedokonalosti. Make-up bežne obsahuje chemikálie, ktoré nielen poškodzujú pleť ale tiež doslova priťahujú nečistoty a upchávajú póry. Zlaté pravidlo teda velí odstrániť make-up, púder, maskaru a rúž jemným mliekom. Potom pleť poumývať prírodným mydlom, aby sa vám zbytočne netvorili vyrážky, hrbolčeky a cysty.

Vyspite sa do krásy

Ako dosiahnuť krásnu pleť? Ak je toto vaša otázka, tak odpoveďou je odpočinok. Spánok je tajomstvo číslo jedna pre prirodzené dosiahnutie zdravej a bezchybnej pleti. Pre dosiahnutie bystrej mysle a sviežej pleti je dôležité vyspať sa aspoň 7 až 8 hodín denne. Uvidíte, že už po pár dňoch riadneho spánkového režimu budete ako znovuzrodení.

Fyzická aktivita

V dnešnom uponáhľanom svete je pohyb základným stavebným kameňom pre zdravý život. Každá aktivita, ktorá zvýši prietok krvi vo vašich žilách a množstvo kyslíka vo vašich pľúcach pomáha tiež neutralizovať negatívne účinky voľných radikálov a oxidatívneho stresu. Cvičenie je najlepší možný spôsob ako vyčistiť vašu pleť zvnútra. Moderný človek je v dnešnej dobe najviac postihnutý sedavým spôsobom života. V práci celý deň sedí a doma chce odpočívať. Prechádzka v prírode, 30 minút cvičenia v posilňovni alebo čokoľvek iné je veľkou pomocou nielen pre vaše telo ale aj pre vašu pleť. Nájdite si každý deň pár minút pre seba – tancujte, bicyklujte, skáčte, behajte prosto robte čokoľvek, aby ste sa spotili. Pol hodina fyzickej aktivity denne vyplaví toxíny z vášho tela. Cvičenie znižuje stres. Na to, aby ste sa zbavili napríklad akné alebo sivej pleti je potrebné denne vykonávať nejaký druh fyzickej aktivity.

Denný prísun vitamínu C

Jedným z najdôležitejších vitamínov pre dosiahnutie zdravej a bezchybnej pleti je vitamín C tiež známy ako kyselina askorbová. Pomáha zlepšovať vzhľad pleti a predchádzať prejavom starnutia. Pravidelné užívanie vitamínu C zvyšuje produkciu kolagénu, rozjasňuje pleť, zabraňuje vzniku stareckých škvŕn a neželanej pigmentácii. Zlepšuje schopnosť pokožky prirodzene sa brániť negatívnym vplyvom UV žiarenia zo slnka. Najlepším zdrojom vitamínu C je čerstvé ovocie a zelenina. Okrem citrusov medzi C vitamínové bomby patria napríklad čierne ríbezle, kiwi, brokolica, petržlenová vňať a paprika.

Pokiaľ naozaj chcete dlhodobo krásnu, bezchybnú a žiarivú pleť osvojte si tieto tipy. Odmenou vám bude nielen mladistvý a svieži vzhľad ale aj výborný pocit vo vlastnom tele. Pridáme ešte jeden podstatný hygienický detail. Používajte oddelené uteráky na tvár a na zbytok tela. Pomôže to k ešte rýchlejšej zmene kvality vašej pleti.

Tieto tipy sú najjednoduchšie, najprirodzenejšie a zároveň najlacnešie riešenia pre problematickú pleť. Dodajú vám svieži a mladistvý vzhľad. Dokonca aj ľudia so skutočne precitlivelou pokožkou budú s týmito radami nesmierne spokojní a rýchlo uvidia výsledky. Vaše telo, myseľ a pleť sa budú cítiť sviežo a extrémne zdravo.